Om museet
Under Middelfart Museum hører fem forskellige udstillingssteder, og derudover arrangerer museet sæsonrelaterede aktiviteter og kulturhistoriske, guidede ture.
Algade 8 – Særudstilling
I 2023 sætter museet fokus på fotos fra Vestfyn. Hvis ét billede siger mere end 1.000 ord – så forestil dig, hvor mange historier der er, når hele udstillingen fyldes af historiske fotos fra alle kommunens lokalarkiver.
I udstillingen kan du blive klogere på kameraets historie og fremkaldelsesteknikker. Du kan også nærstudere et væld af fotos fra lokalarkiverne i Middelfart Kommune. Vi har nøje udvalgt dem; først og fremmest ud fra deres kvaliteter som fotos. Hvad fortæller fotografierne dig om vores lokale historie?
De små børn (0-5 år) kan lege i Ludvig Sicks fotografiske atelier, og de lidt større børn (5-13 år) kan være kreative i Maker Space og lave deres eget kalejdoskop eller pin hole-kamera…blandt andet.
Henner Friisers Hus
Udstillingen tager udgangspunkt i selve renæssancehuset og dets placering i den gamle bydel. Her fortælles om tiden, hvor huset var gæstgiveri og om hvilken by, det var man mødte, hvis man som rejsende kom hertil omkring år 1800.
På 1. sal er det de gode historier fra Middelfart og historien om marsvinjagten. Udstillingen retter sig især mod børn, der kan undersøge marsvindukker i
naturlig størrelse, lære om marsvinets biologi i tegning eller prøve lykken som marsvinjægere i et nyt interaktivt spil.
Middelfart Peberkageby og juleudstilling
Middelfart Peberkageby er skabt og bagt af børn og voksne fra Middelfart og omegn.
Det er en gammel tradition at bage kagehuse, og det blev især populært i 1950’erne, hvor mange familier skabte deres egen tradition. Den første “Middelfart Peberkageby” åbnede i 2011, og byen har siden vokset sig større og flottere for hvert år.
Middelfart Museum inviterer hvert år alle til at bage til ”Middelfart Peberkageby”.
MIND
Middelfart Museum har et særligt fokus på psykiatrihistorie, og vi arbejder på at skabe MIND, der ikke er et klassisk museum, men et aktivt mødested med plads til udvikling af netværk og relationer. Et sted hvor brugergrupper og museumsfaglige samarbejder om at skabe en livsnær og relevant formidling.
Ved at etablere faciliteter, der understøtter netværk og frivillighed på tværs af grupperinger, bliver MIND et inspirerende og nytænkende sted. Her kan man få viden om psykisk sygdom, men også indgå i aktiviteter og fællesskaber, der ikke er særligt defineret ved dette emne.
MIND etableres i en patientbygning på det tidligere sindssygehospital i Middelfart. I udstillingerne kan man gå på opdagelse i historie og nutid og bl.a. få viden om diagnoser, behandlingsformer, livet med psykisk sygdom og skiftende normalitetsbegreber.
Middelfart Byarkiv og Stadsarkiv
Middelfart Byarkiv og Stadsarkiv er for alle, der vil vide mere om lokalsamfundets historie.
Café Inga
Middelfart Museums Café Inga er opkaldt efter Inga Jørgensen, som i mange år drev pensionat på Grimmerhus.
Caféen er indrettet med møbler doneret af Inga Jørgensen og kaffen serveres i det musselmalede stel, der blev brugt i pensionatets tid. Det er med til at understøtte den nostalgiske stemning. Du finder den lille hyggelige café i Middelfarts gamle bydel i samme bygning som Middelfart Museum.
Museumsbutikken
I butikken har vi et stort udvalg af gammeldags legetøj, bøger, plakater, kort og postkort. Vores brede udvalg af tekstiler indeholder bl.a. forklæder, viskestykker og lokalt strikkede karklude m.m. med smukke klassiske motiver.
Klik på billederne for mere inspiration eller se mere på hjemmesiden.